Secesní svíčková recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg slanina
12 dkg máslo
2 ks cibule
1 snítka tymián
1 ks bobkový list
1 sklenice bílé víno
1 lžička mletý pepř
1 lžička celý pepř
1 dl vývar z kostky
0 lžiček mletý zázvor
0 misek mražená kořenová zelenina
1 kg hovězí zadní maso
podle chuti
sůl
zakysaná smetana
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso protkneme nudličkami slaniny obalené v pepři, zázvoru a soli. Povrch masa opepříme, posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a přelijeme rozehřátým máslem. Maso na svíčkovou necháme v chladničce odležet dva dny.

  2. V hrnci rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu a koření a vše lehce osmahneme. Vložíme maso, osolíme ho a zalijeme vývarem, vínem a vodou. Pod poklicí dusíme 2 - 3 hodiny (podle velikosti a kvality masa). Pak maso vyjmeme, dáme na pekáček, podlijeme vývarem a necháme v troubě opéct.

  3. Z hotové směsi vyjmeme koření, zbytek rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme solí a citronem. Maso nakrájíme.

  4. Maso rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Secesní svíčkovou podáváme s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy