Secesní svíčková recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg slanina 12 dkg máslo 2 ks cibule 1 snítka tymián 1 ks bobkový list 1 sklenice bílé víno 1 lžička mletý pepř 1 lžička celý pepř 1 dl vývar z kostky 0 lžiček mletý zázvor 0 misek mražená kořenová zelenina 1 kg hovězí zadní maso podle chuti sůl zakysaná smetana podle potřeby voda
Postup Secesní svíčková recept
Postup přípravy receptu
-
Maso protkneme nudličkami slaniny obalené v pepři, zázvoru a soli. Povrch masa opepříme, posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a přelijeme rozehřátým máslem. Maso na svíčkovou necháme v chladničce odležet dva dny.
V hrnci rozškvaříme pokrájenou slaninu, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu a koření a vše lehce osmahneme. Vložíme maso, osolíme ho a zalijeme vývarem, vínem a vodou. Pod poklicí dusíme 2 - 3 hodiny (podle velikosti a kvality masa). Pak maso vyjmeme, dáme na pekáček, podlijeme vývarem a necháme v troubě opéct.
Z hotové směsi vyjmeme koření, zbytek rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme solí a citronem. Maso nakrájíme.
Maso rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Secesní svíčkovou podáváme s knedlíky.