Sedmičkový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g olej 300 g paprika 300 g cibule 100 g hladká mouka 300 g čerstvé houby 300 g fazolové lusky 1000 g vepřová plec bez kosti podle chuti koření (mletá paprika, kmín, majoránka, pepř, česnek, sůl, zelená petrželka)
Postup Sedmičkový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Dozlatova orestujeme na oleji v kotlíku nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou a ihned zalijeme trochou vody, aby paprika nezhořkla. Přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, osolíme, opepříme, přidáme kmín, majoránku, česnek a na plátky nakrájené houby, vše zamícháme a dusíme za občasného podlévání vodou do poloměkka.
Před dohotovením sedmičkového guláše přidáme na nudličky nakrájené paprikové a fazolové lusky. Ještě dochutíme.
Sedmičkový guláš podáváme s tím, co máme po ruce - chlebem, rýží, těstovinami. Dobrý je i s knedlíkem, ale pozor na linii. Každou porci posypeme sekanou zelenou petrželkou.