Sedmičkový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g olej
300 g paprika
300 g cibule
100 g hladká mouka
300 g čerstvé houby
300 g fazolové lusky
1000 g vepřová plec bez kosti
podle chuti
koření (mletá paprika, kmín, majoránka, pepř, česnek, sůl, zelená petrželka)

Postup přípravy receptu

  1. Dozlatova orestujeme na oleji v kotlíku nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou a ihned zalijeme trochou vody, aby paprika nezhořkla. Přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec, osolíme, opepříme, přidáme kmín, majoránku, česnek a na plátky nakrájené houby, vše zamícháme a dusíme za občasného podlévání vodou do poloměkka.

  2. Před dohotovením sedmičkového guláše přidáme na nudličky nakrájené paprikové a fazolové lusky. Ještě dochutíme.

  3. Sedmičkový guláš podáváme s tím, co máme po ruce - chlebem, rýží, těstovinami. Dobrý je i s knedlíkem, ale pozor na linii. Každou porci posypeme sekanou zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy