Sekaná se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 ks vejce 1 dl mléko 0.3 ks veka 1 ks malá cibule 350 g mleté hovězí maso 1 hrst petrželová nať 10 g sušené houby 40 g gothaj podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby strouhanka olej extra virgin
Postup Sekaná se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme do vlažné vody asi na 15 minut, poté z nich vymačkáme vodu a nakrájíme. Cibulku, salám a petrželku nakrájíme najemno. Pečivo namočíme do mléka, hned vyndáme, vymačkáme zbylou tekutinu a nakrájíme na kousky.
V míse vše smícháme s mletým hovězím masem, dochutíme solí a pepřem a vypracujeme šišku.
Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, vysypeme trochou strouhanky a vyložíme slaninou tak, aby přesahovala ven. Masovou směs dáme do formy a přikryjeme přesahující slaninou.
Sekanou se slaninou pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 30 minut, poté ještě 20 minut na 180 °C, aby sekaná získala zlatavou kůrku.
Sekanou se slaninou nakrájíme na plátky a podáváme třeba s bramborovou kaší.