Sekaná se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks vejce
1 dl mléko
0.3 ks veka
1 ks malá cibule
350 g mleté hovězí maso
1 hrst petrželová nať
10 g sušené houby
40 g gothaj
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
olej extra virgin

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do vlažné vody asi na 15 minut, poté z nich vymačkáme vodu a nakrájíme. Cibulku, salám a petrželku nakrájíme najemno. Pečivo namočíme do mléka, hned vyndáme, vymačkáme zbylou tekutinu a nakrájíme na kousky.

  2. V míse vše smícháme s mletým hovězím masem, dochutíme solí a pepřem a vypracujeme šišku.

  3. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, vysypeme trochou strouhanky a vyložíme slaninou tak, aby přesahovala ven. Masovou směs dáme do formy a přikryjeme přesahující slaninou.

  4. Sekanou se slaninou pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 30 minut, poté ještě 20 minut na 180 °C, aby sekaná získala zlatavou kůrku.

  5. Sekanou se slaninou nakrájíme na plátky a podáváme třeba s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!