Sekané houbové řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
těstíčko
sůl
2 ks vejce
máslo
100 g strouhanka
1 ks cibule
sardelová pasta
600 g čerstvé houby
na obalení
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Houby a cibuli očistíme a oboje nasekáme nadrobno.

  2. Na části másla zpěníme cibuli. Přidáme houby a necháme je dusit ve vlastní šťávě. Zatím si utřeme se zbylým máslem sardelovou pastu.

  3. Když se voda vydusí, přidáme vejce a sardelové máslo, pepř, sůl a podle potřeby strouhanku. Tvoříme bochánky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji.

  4. Sekané houbové řízky výborně chutnají s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy