Sekané karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
5 dkg strouhanka
1 dl mléko
10 dkg eidam
3 lžičky koření na mleté maso
60 dkg mleté míchané maso
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa přidáme vejce, mléko, 3 lžičky koření na mletá masa, strouhanku a nastrouhaný tvrdý sýr. Směs dobře zpracujeme, až vytvoří kompaktní hmotu. Pak ji necháme 25 minut odležet.

  2. Z masové hmoty mokrými dlaněmi vytvarujeme asi 1 cm vysoké karbanátky. Sekané karbanátky klasicky obalíme ve vajíčku a ve strouhance a osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

  3. Sekané karbanátky podáváme s brambory na všechny možné způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy