Sekanina s kapustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
2 ks vejce
1 ks cibule
1 ks kapusta
2 ks houska
0.3 kg mleté maso
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
mléko
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Celou hlávku kapusty uvaříme v osolené vodě. Vyndáme ji, necháme okapat a oddělíme opatrně asi 6 listů a odložíme.

  2. Vychladlou kapustu pomeleme, přidáme mleté maso, pokrájenou cibuli, rozdrobenou namočenou housku, osolíme, opepříme a přidáme trochu

  3. majoránky. Vmícháme i rozškvařené kostičky slaniny, vejce a tolik strouhanky, aby nám sekanina držela pohromadě. Promícháme.

  4. Rozložíme si odložené kapustové listy, na ně dáme váleček sekaniny, kterou do listů zamotáme. Do sekaniny můžeme dát i klobásku. Převážeme nití a dáme do vymazaného pekáčku asi na hodinu péct. Sekaninu během pečení mírně podléváme třeba vývarem z kapusty.

  5. Sekaninu s kapustou podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy