Šelmovský paprikáš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g slanina 2 ks cibule 600 g fazolky 2 dl kysaná smetana 40 g hladká mouka 600 g skopová plec bez kosti podle chuti sůl mletá sladká paprika
Postup Šelmovský paprikáš recept
Postup přípravy receptu
-
Skopové maso nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu nadrobno a očištěné fazolky na šikmé nudličky.
V kotlíku rozpustíme slaninu, usmažíme v ní nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme maso a dusíme pod pokličkou za častého míchání.
Když maso vysmahne na tuk, přilijeme trochu vody a dusíme téměř doměkka. Potom přidáme fazolky, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Smetanu rozkvedláme s moukou, vlijeme do paprikáše a povaříme.
Šelmovský paprikáš podáváme s chlebem.