Šelmovský paprikáš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
2 ks cibule
600 g fazolky
2 dl kysaná smetana
40 g hladká mouka
600 g skopová plec bez kosti
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu nadrobno a očištěné fazolky na šikmé nudličky.

  2. V kotlíku rozpustíme slaninu, usmažíme v ní nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme maso a dusíme pod pokličkou za častého míchání.

  3. Když maso vysmahne na tuk, přilijeme trochu vody a dusíme téměř doměkka. Potom přidáme fazolky, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Smetanu rozkvedláme s moukou, vlijeme do paprikáše a povaříme.

  4. Šelmovský paprikáš podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy