Selský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
sůl
majoránka
200 g cibule
kmín
70 g sádlo
50 g křen
zázvor
50 g hladká mouka
120 g vepřová játra
mletá sladká paprika
120 g ledvinky
500 g vepřový ořez

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový ořez nakrájíme na stejnoměrné kostky (4 kusy na porci). Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěná játra a ledvinky pokrájíme na 1 cm silné hranolky.

  2. Cibuli osmažíme do mírně růžové barva a opečeme na ní kostky masa, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a ostatní koření. Opečené maso podlijeme a dusíme. Játra a ledvinky přidáme do poloměkkého masa a dusíme doměkka.

  3. Šťávu selského guláše vysmahneme na tuku, zaprášíme moukou a opečeme, zalijeme vodou a povaříme.

  4. Selský guláš podáváme s chlebem nebo co nám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!