Selský rebarborový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce rozinky 1 kg rebarbora těsto 20 g cukr 1 špetka sůl 125 g máslo 250 g hladká mouka 6-8 lžic studená voda nádivka 4 lžíce cukr 1 ks vejce 3 lžíce mléko 200 g tvaroh 1 lžička vanilkový cukr 1 lžíce hladká mouka na ozdobu 3 lžíce cukr 0.5 lžičky mletá skořice
Postup Selský rebarborový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si nejdříve linecké těsto: Z mouky, másla, špetky soli a cukru. Podle potřeby přidáme vodu a rychle zpracujeme na pevné těsto, které necháme na chvíli vychladit v ledničce.
Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Můžeme ji i zasypat několika lžičkami cukru, aby nebyla tak kyselá. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, mléko, vejce a mouku smícháme.
Těsto vyválíme na pomoučeném válu. Dortovou formu vymastíme a dáme do ní těsto. Vytvoříme okraj asi 4 cm vysoký. Rebarboru rozdělíme rovnoměrně na těsto. Zalijeme tvarohovou hmotou a posypeme omytými rozinkami.
Koláč pečeme asi 40 minut na 200 °C. Smícháme cukr se skořicí a posypeme ještě horký koláč.