Šeprdský páj recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 80 g máslo - - strouhanka 2 svazky petrželka 1 kg brambory 400 ml mléko - - kmín 1 ks celer 500 g mrkev - - koriandr - - pepř mletý 400 g šalotka 150 g sýr strouhaný - - oříšek muškátový 200 ml víno červené 50 g protlak rajčatový 750 g žampiony
Postup Šeprdský páj recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme, a rozmixujeme se solí, mlékem, trochou másla a muškátem. Troubu předehřejeme na 200 st. houby přepůlíme, šalotku také, mrkev nakrájíme na plátky, celer na kostky a petrželku nasekáme. Šalotku podusíme na másle, přidáme houby a osmahneme, osolíme, opepříme a vydusíme na tuk, přidáme protlak, víno, petrželku, koření a sýr. Všechno nandáme do pekáčku, zakryjeme kaší, poklademe máslem a strouhankou a pečeme asi 50 minut na 180 st.