Šeprdský páj recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
80 g máslo
- - strouhanka
2 svazky petrželka
1 kg brambory
400 ml mléko
- - kmín
1 ks celer
500 g mrkev
- - koriandr
- - pepř mletý
400 g šalotka
150 g sýr strouhaný
- - oříšek muškátový
200 ml víno červené
50 g protlak rajčatový
750 g žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme, a rozmixujeme se solí, mlékem, trochou másla a muškátem. Troubu předehřejeme na 200 st. houby přepůlíme, šalotku také, mrkev nakrájíme na plátky, celer na kostky a petrželku nasekáme. Šalotku podusíme na másle, přidáme houby a osmahneme, osolíme, opepříme a vydusíme na tuk, přidáme protlak, víno, petrželku, koření a sýr. Všechno nandáme do pekáčku, zakryjeme kaší, poklademe máslem a strouhankou a pečeme asi 50 minut na 180 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy