Severočeské klobásy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 g česnek 200 g sůl 5 dl voda 15 g mletý černý pepř 5 kg libové vepřové maso 4 kg mastné vepřové maso na potření vejce podle potřeby listové těsto
Postup Severočeské klobásy recept
Postup přípravy receptu
-
Všechno maso starostlivě zbavíme všech blan a šlach. Chudé maso ze stehna a z plecka, ale i mastné z bůčku, krkovičky nebo ramínka bez kostí nakrájíme na zhruba 5 cm velké kostky. Potom oba druhy masa odděleně pomeleme přes síto s otvory s průměrem 5 mm.
Ve větší nádobě promícháme pomleté chudé maso s pepřem, solí a pitnou vodou. Potom vmícháme pomleté mastné maso.
Směs plníme do tenkých vepřových střev. Kousky 100 - 150 g obalujeme v listovém těstě, na plechu potřeme vajíčkem a upečeme v dobře vyhřáté troubě.
Severočeské klobásy můžeme podávat teplé nebo studené.