Severočeské klobásy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 g česnek
200 g sůl
5 dl voda
15 g mletý černý pepř
5 kg libové vepřové maso
4 kg mastné vepřové maso
na potření
vejce
podle potřeby
listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Všechno maso starostlivě zbavíme všech blan a šlach. Chudé maso ze stehna a z plecka, ale i mastné z bůčku, krkovičky nebo ramínka bez kostí nakrájíme na zhruba 5 cm velké kostky. Potom oba druhy masa odděleně pomeleme přes síto s otvory s průměrem 5 mm.

  2. Ve větší nádobě promícháme pomleté chudé maso s pepřem, solí a pitnou vodou. Potom vmícháme pomleté mastné maso.

  3. Směs plníme do tenkých vepřových střev. Kousky 100 - 150 g obalujeme v listovém těstě, na plechu potřeme vajíčkem a upečeme v dobře vyhřáté troubě.

  4. Severočeské klobásy můžeme podávat teplé nebo studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy