Severské hovězí ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g rozinky
2 ks mrkev
100 g melasa
250 ml červené víno
100 g hladká mouka
500 g hovězí zadní
250 ml hovězí vývar
2 dl rostlinný olej
mletý zázvor
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
500 g konzervovaná rajčata
75 ml jablečný olej
celerová sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájené na menší kostičky a obalíme ve směsi mouky, soli a pepře.

  2. Hovězí maso opečeme na oleji dohněda. Přidáme sekaná konzervovaná rajčata, cibuli, celerovou sůl, víno a necháme dusit. Smícháme jablečný ocet, melasu, hovězí vývar a přidáme k masu a dusíme pod pokličkou. Po 15 minutách přidáme na kostky pokrájenou mrkev, zázvor a rozinky. Severské hovězí ragú dusíme doměkka. Podle chuti ještě přisolíme.

  3. Severské hovězí ragú podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy