Severské hovězí ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g rozinky 2 ks mrkev 100 g melasa 250 ml červené víno 100 g hladká mouka 500 g hovězí zadní 250 ml hovězí vývar 2 dl rostlinný olej mletý zázvor 1 ks červená cibule mletý černý pepř 500 g konzervovaná rajčata 75 ml jablečný olej celerová sůl
Postup Severské hovězí ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájené na menší kostičky a obalíme ve směsi mouky, soli a pepře.
Hovězí maso opečeme na oleji dohněda. Přidáme sekaná konzervovaná rajčata, cibuli, celerovou sůl, víno a necháme dusit. Smícháme jablečný ocet, melasu, hovězí vývar a přidáme k masu a dusíme pod pokličkou. Po 15 minutách přidáme na kostky pokrájenou mrkev, zázvor a rozinky. Severské hovězí ragú dusíme doměkka. Podle chuti ještě přisolíme.
Severské hovězí ragú podáváme s rýží nebo těstovinami.