Sikulský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cibule 100 g sádlo 0.5 l kysaná smetana 50 g hladká mouka 800 g vepřová plec 1000 g kysané zelí podle chuti česnek sůl kmín saturejka mletá sladká paprika podle potřeby vývar
Postup Sikulský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme.
Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na rozpáleném tuku, přidáme papriku, česnek, kmín a podlijeme trochou vývaru a vydusíme na tuk. Přidáme maso a pod pokličkou dusíme na mírném oni za občasného zamíchání a podlití. K poloměkkému masu přidáme propláchnuté scezené zelí, zamícháme, podle potřeby přilijeme trochu vývaru a přikryté dusíme. Když je maso i zelí měkké, zalijeme smetanou, rozmícháme a posypeme saturejkou.
Sikulský guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem.