Sikulský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cibule
100 g sádlo
0.5 l kysaná smetana
50 g hladká mouka
800 g vepřová plec
1000 g kysané zelí
podle chuti
česnek
sůl
kmín
saturejka
mletá sladká paprika
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na rozpáleném tuku, přidáme papriku, česnek, kmín a podlijeme trochou vývaru a vydusíme na tuk. Přidáme maso a pod pokličkou dusíme na mírném oni za občasného zamíchání a podlití. K poloměkkému masu přidáme propláchnuté scezené zelí, zamícháme, podle potřeby přilijeme trochu vývaru a přikryté dusíme. Když je maso i zelí měkké, zalijeme smetanou, rozmícháme a posypeme saturejkou.

  3. Sikulský guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy