Siouxské Wahanpi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 50 g celer 100 g mrkev 50 g petržel 200 g těstoviny 100 g kuřecí maso 100 g vepřové maso podle chuti sůl nové koření podle potřeby olej na smažení
Postup Siouxské Wahanpi recept
Postup přípravy receptu
-
Do Siouxského Wahanpi patří dva druhy masa, čtyři druhy zeleniny a jeden druh těstovin. Co se týče koření, je možno použít bylinky nebo nové koření, v nouzi také bujón.
Nejprve si na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme obojí maso, orestujeme a zalijeme vroucí vodou. Pak přidáme nadrobno nakrájenou očištěnou zeleninu. Mírně dosolíme a přidáme bylinky nebo rozdrcené nové koření. Necháme vařit a před koncem vaření přidáme těstoviny. Doba dalšího varu záleží na druhu použitých těstovin.
Hotové jídlo siouxské wahanpi ještě necháme chvilku dojít a podáváme.