Skandinávský punč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr rozinky 250 ml voda 1 ks citron 1 lžička hřebíček 2 ks skořice celá 125 ml koňak 250 ml červené víno 2 ks pomerančová kůra loupané mandle 4 tobolky kardamom 125 ml šťáva z černého rybízu
Postup Skandinávský punč recept
Postup přípravy receptu
-
Citron důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky a z nich vybereme jadérka.
Šťávu z černého rybízu zředíme v hrnci s vodou. Přidáme pomerančovou kůru, koření a plátky citronu. Přibližně 5 minut vaříme a potom přilejeme koňak a víno. Dál už ale nevaříme.
Punč osladíme podle chuti a scedíme.
Rozinky spaříme horkou vodou. Změknou a zároveň se zbaví nečistot po síření. Necháme je okapat.
Do sklenice vložíme několik rozinek, mandle a zalejeme horkým punčem. Ihned podáváme.