Skořicový krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na ozdobu kakao 1 lžíce cukr moučka 125 ml smetana ke šlehání krém 3 ks žloutek 250 ml mléko 3 ks bílek 1 ks skořice celá 55 g cukr moučka 125 ml smetana ke šlehání 1 balíček skořicový cukr 100 g želatina prášková
Postup Skořicový krém recept
Postup přípravy receptu
-
Do mléka vložíme skořici, zahřejeme a necháme 20 minut odstát.
Po vychladnutí skořici vyjmeme a přidáme smetanu. Želatinu pokropíme vodou a necháme nasáknout.
V misce vymícháme do pěny žloutek s cukrem a skořicovým cukrem. Misku vložíme do vodní lázně a za stálého míchání přidáváme smetanu s mlékem a šleháme na mírném ohni až do hustého krému. Odstavíme ze sporáku. V horkém krému rozpustíme nasáklou želatinu, nádobu vložíme do studené vody a necháme vychladnout.
Před ztuhnutím vmícháme do krému sníh z bílků. Hotový krém nalijeme do pohárů a dáme do chladničky.
Před podáváním ozdobíme slazenou šlehačkou a posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou.