Škvarkové placky - caletky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
1 ks vejce
250 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g hladká mouka
100-150 g vepřové škvarky

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny suroviny v kompaktní hmotu. Musíme počítat s tím, že se těsto bude trochu lepit.

  2. Lžící nabíráme těsto a tvoříme hromádky na plechu (není třeba vymazávat, protože ze škvarků bude dost omastku), povrch jemně stlačíme, aby nám vznikly vyšší placičky.

  3. Caletky pečeme v troubě na 200 °C po dobu 20ti minut.

  4. Přibližně po 10ti minutách caletky obrátíme. To, zda máme škvarkové placky již obrátit, poznáme podle toho, že ze spodní strany růžoví.

  5. Caletky podáváme teplé jako večeři. Můžeme je podávat se sklenicí mléka. Případně studené druhý den ke snídani nebo jako svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!