Škvarkové placky podle Petra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
0 l mléko
1 ks droždí
1 kg hladká mouka
na potření
žloutek
podle chuti
škvarky
na ozdobu
mák
hrubá sůl
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na škvarkové placky si nejlépe připravíme v domácí pekárně. Do pekárny nejdříve vložíme tekuté přísady, pak vše ostatní. Škvarky přidáváme podle chuti, šetřit nemusíme. Kdo se chce namáhat, nebo nemá pekárnu, musí těsto na placky zadělat ručně.

  2. Z vypracovaného těsta vyválíme plát a z něj vykrajujeme placky (nejlépe skleničkou).

  3. Škvarkové placky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme hrubou solí a kmínem.

  4. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 - 20 minut dozlatova.

  5. Upečené škvarkové placky podle Petra podáváme jako teplou či studenou chuťovku. Jen se po nich zapráší!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!