Šlajzův katův šleh recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 50 dkg vepřová kýta marináda 2 lžíce olej 1 lžička sůl 1 lžička ocet 2 ks žloutek 1 lžička cukr moučka 1 lžička plnotučná hořčice 1 lžička kari koření 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžička worcesterská omáčka 1 lžička mletý černý pepř omáčka 1 díl kečup 1 díl tatarská omáčka
Postup Šlajzův katův šleh recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na půl měsíčky.
Smícháme všechny ingredience na marinádu a vložíme do ní maso s cibulí. Šlajzův katův šleh dáme aspoň na 24 hodin do lednice uležet.
Druhý den smažíme šlajzův katův šleh na rozpáleném oleji doměkka.
Šlajzův katův šleh podáváme s chlebem.
Před podáváním si můžeme připravit omáčku z 1 dílu tatarské omáčky a 1 dílu kečupu. K tomuto masu je výborná.