Slepice na celeru a paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
250 g celer
1 ks slepice
3 lžičky mletá červená paprika
250 ml smetana na vaření
100 g libová anglická slanina
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slepici důkladně omyjeme, naporcujeme a osolíme.

  2. Na velké pánvi nebo pekáči osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a vložíme naporcovanou slepici.

  3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okořeníme mletou paprikou a porce slepice opečeme ze všech stran.

  4. Po 10 minutách zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme 45 až 50 minut.

  5. Ke slepici přidáme očištěný nastrouhaný celer. Opět přikryjeme a dusíme ještě 10 až15 minut.

  6. Slepici vytáhneme a ke šťávě vlijeme smetanu na vaření. Podle potřeby zahustíme hladkou moukou a necháme projít varem.

  7. Slepici vrátíme do omáčky a pánev (pekáč) odstavíme.

  8. Slepici na celeru a paprice servírujeme na talíře, přeléváme omáčkou a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!