Slepice s kořenovou zeleninou na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 lžíce olej 1 ks cibule 0.3 ks celer 2-3 ks mrkev 2 ks petržel 2 lžíce rajčatový protlak 1 ks slepice 1 lžíce koření divočina 140 ml červené víno podle chuti sůl petrželka mletý černý pepř podle potřeby hladká mouka
Postup Slepice s kořenovou zeleninou na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici nebo větší kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme.
Maso vyjmeme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a lehce rozškvaříme. Vsypeme nakrájenou cibuli, zpěníme, maso vrátíme, podlijeme trochou vody a vínem a pod pokličkou maso dusíme, podle potřeby podléváme vodou.
V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou očištěnou kořenovou zeleninu, omáčku ochutíme trochou rajčatového protlaku a ještě chvíli povaříme, dokud není maso dostatečně měkké. Nakonec ke slepici na víně přidáme nadrobno nasekanou čerstvou petrželku.
Slepici s kořenovou zeleninou na víně podáváme s opečenými bramborami, bramborovou kaší nebo jinou přílohou podle chuti.