Slepice s nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
1 ks vejce
- - máslo
- - petrželka
2 ks žloutek
1 ks cibule
2 dl smetana
1 ks citron
- - mouka hladká
250 g rýže
- - kari
- - pepř mletý
1 ks slepice
1 ks játra drůbeží
0.5 l vývar slepičí
100 g salám měkký
1 ks rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme nádivku! Na oleji si orestujeme na kousky nakrájená játra, cibulku, nastrouhaný česnek, na nudličky nakrájený salám, přidáme petrželku, vymačkaný rohlík, vejce, sůl, kari a vše promícháme. Kdyby byla nádivka moc řídká zahustěte jí strouhankou. Tuto nádivku nacpeme do slepice, otvor zašijeme, slepici dáme do papiňáku, zalijeme vařící vodou a chvíli vaříme. Pěnu sebereme, uzavřeme poklici a uvaříme doměkka, potom slepici vyjmeme. Uděláme si světlou jíšku, zředíme vývarem a povaříme, ve smetaně rozmícháme žloutky a zamícháme do omáčky, dochutíme, solí, pepřem a citronem povaříme. Slepici naporcujeme i s nádivkou a podáváme přelitou omáčkou s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!