Slovácká jitrnice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

majoránka
150 g vepřová játra
200 g vepřové koleno
100 g vepřové kůže
2 kg vepřová hlava
300 g vepřové plíce
200 g plec
tenké střevo
podle chuti
česnek
sůl
cibule
nové koření
černý pepř
kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Dobře očištěné a umyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a solí doměkka. Kůži uvaříme zvlášť nebo můžeme kůže svázat špagátem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vybrat.

  2. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostky. Ostatní suroviny pomeleme včetně uvařených jater, promícháme, dochutíme a vývarem upravíme hustotu kaše, kterou potom plníme do tenkých střev.

  3. Jitrnice vaříme v mírně osolené vodě při 90 °C asi 15 minut, dokud nevyplavou na povrch.

  4. Slovácké jitrnice vybereme a vložíme do studené vody. Vychlazené jitrnice skladujeme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy