Slovácká kapusta s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 ks kapusta
2 lžíce hladká mouka
2 ks domácí klobása

Postup přípravy receptu

  1. Z kapusty odstraníme horní ovadlé listy. Zbytek dobře propereme pod tekoucí vodou, rozčtvrtíme a dáme do malého množství vroucí vody. Kapustu dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.

  2. Slaninu vyškvaříme a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a vymícháme zlatou jíšku. Povařenou kapustu scedíme a dáme okapat. Vývar uchováme. Okapanou kapustu nasekáme.

  3. Částí vývaru zředíme jíšku, dobře rozšleháme, aby se neudělaly hrudky a krátce povaříme. Pokud vaříme starší kapustu, vývar nepoužíváme a jíšku raději zalijeme vodou. Do povařené hustší kaše vmícháme nudličky měkké kapusty. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a na mírném ohni ještě pod pokličkou asi 15 minut podusíme. Nezapomeneme promíchávat, aby se kapusta nepřipálila. Nakonec opatrně osolíme, ochutíme mletým pepřem a utřeným česnekem.

  4. Slováckou kapustu s klobásou podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy