Slovácká kapusta s klobásou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g slanina 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 1 ks kapusta 2 lžíce hladká mouka 2 ks domácí klobása
Postup Slovácká kapusta s klobásou recept
Postup přípravy receptu
-
Z kapusty odstraníme horní ovadlé listy. Zbytek dobře propereme pod tekoucí vodou, rozčtvrtíme a dáme do malého množství vroucí vody. Kapustu dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.
Slaninu vyškvaříme a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a vymícháme zlatou jíšku. Povařenou kapustu scedíme a dáme okapat. Vývar uchováme. Okapanou kapustu nasekáme.
Částí vývaru zředíme jíšku, dobře rozšleháme, aby se neudělaly hrudky a krátce povaříme. Pokud vaříme starší kapustu, vývar nepoužíváme a jíšku raději zalijeme vodou. Do povařené hustší kaše vmícháme nudličky měkké kapusty. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a na mírném ohni ještě pod pokličkou asi 15 minut podusíme. Nezapomeneme promíchávat, aby se kapusta nepřipálila. Nakonec opatrně osolíme, ochutíme mletým pepřem a utřeným česnekem.
Slováckou kapustu s klobásou podáváme s brambory.