Slovácká kapustnica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g tuk
40 g mouka
1 hrst sušené houby
2 dl kyselé mléko
1 l nálev z kysaného zelí
podle chuti
10 g cukr
sůl
bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z tuku a mouky si vysmahneme světlou jíšku a dáme ji stranou.

  2. Nálev z kysaného zelí dáme vařit s kořením a sušenými houbami. Vaříme, až houby změknou. Pak vše zahustíme jíškou a povaříme. Pak polévku odstavíme. Nakonec slováckou kapustnicu zjemníme kyselým mlékem.

  3. Slováckou kapustnicu podáváme s čerstvým pečivem. Do kapustnice můžeme podle chuti přidat uzeninu a brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy