Slovácká kocmrnda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
40 g máslo
ocet
1000 g brambory
kmín
30 g hladká mouka
mleté nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě s kmínem a česnekem.

  2. Většinu vody z brambor scedíme. Ve zbylé vymícháme brambory na kaši, přidáme zvlášť opraženou mouku rozmíchanou s máslem, trochu octa, soli a nového koření. Slováckou kocmrndu znovu vymícháme nebo našleháme a necháme po pokličkou asi 20 minut dojít.

  3. Slovácká kocmrnda se podává jako klasická bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy