Slovácká pikantní šavle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
400 g vepřové maso
300 g kachní nebo vepřová játra
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
feferonky
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Játra očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak vepřové maso (nejlépe ze stehna).

  2. Cibuli osmažíme na oleji, přidáme k ní nakrájená játra a vepřové stehno. Okořeníme a dochutíme podle libovůle najemno nasekanými feferonkami. Když je maso poloměkké, zaprášíme ho moukou, přidáme mletou papriku a zalijeme vodou. Necháme ještě chvíli podusit, až když se voda z části nevypaří.

  3. Slováckou pikantní šavli podáváme s přílohou dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy