Slovácká zelná sekaná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks vejce 1 ks cibule 2 ks houska 0.5 hlávky bílé zelí 400 g přední hovězí maso 300 g uzená vepřová plec podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř škvařené vepřové sádlo na vymaštění pekáče
Postup Slovácká zelná sekaná recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí překrájíme, vykrojíme košťál a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnout a dobře vymačkáme.
Housky pokrájíme, navlhčíme vývarem ze zelí, necháme vsáknout a potom přebytečnou vodu vymáčkneme. Na strojku pomeleme hovězí i vepřové uzené spolu s pokrájeným zelím a houskami. Přidáme utřené stroužky česneku, vejce, drcený kmín, mletý pepř, sůl a dobře vymícháme. Mokrými rukama vytvarujeme dvě šišky, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče, mírně podlijeme a pečeme. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
Slováckou zelnou sekanou nakrájíme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je bramborová kaše, brambory nebo čerstvé pečivo.