Slovácká zelná sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
2 ks houska
0.5 hlávky bílé zelí
400 g přední hovězí maso
300 g uzená vepřová plec
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
škvařené vepřové sádlo na vymaštění pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Zelí překrájíme, vykrojíme košťál a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme vychladnout a dobře vymačkáme.

  2. Housky pokrájíme, navlhčíme vývarem ze zelí, necháme vsáknout a potom přebytečnou vodu vymáčkneme. Na strojku pomeleme hovězí i vepřové uzené spolu s pokrájeným zelím a houskami. Přidáme utřené stroužky česneku, vejce, drcený kmín, mletý pepř, sůl a dobře vymícháme. Mokrými rukama vytvarujeme dvě šišky, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče, mírně podlijeme a pečeme. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.

  3. Slováckou zelnou sekanou nakrájíme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je bramborová kaše, brambory nebo čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy