Slovácké dušené roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1-2 ks houska
hovězí vývar
4 plátky hovězí roštěná
na obalení
2 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky na okrajích nakrojíme, aby se nekroutily. Osolíme a mírně opepříme.

  2. Pracovní prkénko hojně posypeme nastrouhanou houskou, na kterou položíme roštěnky. Ty posypeme i svrchu nastrouhanou houskou a paličkou na maso pak strouhanku do každé roštěnky dobře zaklepeme. Maso musí být strouhankou zcela obalené. Potom roštěnky omočíme v rozšlehaných vejcích a vložíme do horkého tuku.

  3. Z obou stran dorůžova osmažené roštěnky naskládáme do pekáčku, mírně podlijeme šťávou a tukem ze smažení, přilijeme vývar nebo vodu tak, aby roštěnky byly zcela zakryté, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme doměkka.

  4. Slovácké dušené roštěnky podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy