Slovácké dušené roštěnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1-2 ks houska hovězí vývar 4 plátky hovězí roštěná na obalení 2 ks vejce
Postup Slovácké dušené roštěnky recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky na okrajích nakrojíme, aby se nekroutily. Osolíme a mírně opepříme.
Pracovní prkénko hojně posypeme nastrouhanou houskou, na kterou položíme roštěnky. Ty posypeme i svrchu nastrouhanou houskou a paličkou na maso pak strouhanku do každé roštěnky dobře zaklepeme. Maso musí být strouhankou zcela obalené. Potom roštěnky omočíme v rozšlehaných vejcích a vložíme do horkého tuku.
Z obou stran dorůžova osmažené roštěnky naskládáme do pekáčku, mírně podlijeme šťávou a tukem ze smažení, přilijeme vývar nebo vodu tak, aby roštěnky byly zcela zakryté, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme doměkka.
Slovácké dušené roštěnky podáváme s přílohou podle chuti.