Slovácké kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g česnek
sůl
30 g máslo
200 g cibule
1 kg kuře
100 g kečup
150 g žampiony
1 dl červené víno
mletý pepř
250 g moravská klobása

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a oprané kuře podél páteře rozřízneme, rozložíme, osolíme a opepříme. Kuře vložíme na pekáč a pečeme na oleji ve vyhřáté troubě po obou stranách dočervena.

  2. Měkké kuře vyjmeme. Do zbylého tuku na pekáči přidáme máslo. Podusíme na něm cibuli pokrájenou na plátky, na kolečka nakrájenou klobásu, na plátky pokrájené žampiony. Vše zastříkneme kečupem. Směs necháme dusit s přidáním utřeného česneku a vína.

  3. Na talíře rozdělíme směs hub a klobásy a na ni položíme částečně vykostěné porce kuřete. Slovácké kuře ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy