Slovácké kuře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g česnek sůl 30 g máslo 200 g cibule 1 kg kuře 100 g kečup 150 g žampiony 1 dl červené víno mletý pepř 250 g moravská klobása
Postup Slovácké kuře recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a oprané kuře podél páteře rozřízneme, rozložíme, osolíme a opepříme. Kuře vložíme na pekáč a pečeme na oleji ve vyhřáté troubě po obou stranách dočervena.
Měkké kuře vyjmeme. Do zbylého tuku na pekáči přidáme máslo. Podusíme na něm cibuli pokrájenou na plátky, na kolečka nakrájenou klobásu, na plátky pokrájené žampiony. Vše zastříkneme kečupem. Směs necháme dusit s přidáním utřeného česneku a vína.
Na talíře rozdělíme směs hub a klobásy a na ni položíme částečně vykostěné porce kuřete. Slovácké kuře ihned podáváme.