Slovácké závitky pečené se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
plnotučná hořčice
4 dl zakysaná smetana
drcený kmín
mletý černý pepř
200 g kysané zelí
4 ks papriková klobása
700 g vepřový bok bez kosti
1 lžíce vepřové škvařené sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na větší plátky široké asi 7 cm. Naklepeme je, opepříme, osolíme a potřeme hořčicí.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a přidáme propláchnuté, vymačkané a překrájené kysané zelí. Ochutíme drceným kmínem, promícháme. Náplň rozdělíme na plátky naklepaného bůčku se špalíčkem klobásy. Zavineme, zpevníme párátkem a dáme do pekáče vymaštěného sádlem. Slovácké závitky rovnáme těsně vedle sebe. Vložíme je do vyhřáté trouby a zprudka zapečeme. Mírně je podlijeme vodou a pečeme. Podle potřeby podléváme a nezapomeneme přelévat vypečenou šťávou. Po 30 minutách zalijeme smetanou a dopečeme doměkka. Smetana zezlátne. Smetanu můžeme ale také vynechat.

  3. Slovácké závitky pečené se smetanou podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy