Slovácké závitky pečené se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina sůl plnotučná hořčice 4 dl zakysaná smetana drcený kmín mletý černý pepř 200 g kysané zelí 4 ks papriková klobása 700 g vepřový bok bez kosti 1 lžíce vepřové škvařené sádlo
Postup Slovácké závitky pečené se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček nakrájíme na větší plátky široké asi 7 cm. Naklepeme je, opepříme, osolíme a potřeme hořčicí.
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a přidáme propláchnuté, vymačkané a překrájené kysané zelí. Ochutíme drceným kmínem, promícháme. Náplň rozdělíme na plátky naklepaného bůčku se špalíčkem klobásy. Zavineme, zpevníme párátkem a dáme do pekáče vymaštěného sádlem. Slovácké závitky rovnáme těsně vedle sebe. Vložíme je do vyhřáté trouby a zprudka zapečeme. Mírně je podlijeme vodou a pečeme. Podle potřeby podléváme a nezapomeneme přelévat vypečenou šťávou. Po 30 minutách zalijeme smetanou a dopečeme doměkka. Smetana zezlátne. Smetanu můžeme ale také vynechat.
Slovácké závitky pečené se smetanou podáváme s přílohou podle chuti.