Slovácký guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g česnek sůl 120 g cibule kmín 70 g sádlo feferonky 20 g hladká mouka 350 g vepřová játra 20 g rajský protlak 350 g vepřový bůček 250 g sterilované lečo
Postup Slovácký guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji sádle. Do cibulového základu přidáme na kostky nakrájený bůček, sůl, koření, prolisovaný česnek a mírně podlijeme. Podusíme do poloměkka.
Když je maso poloměkké, přidáme pokrájená játra a zahustíme hladkou moukou. Ke konci varu přidáme lečo, feferonky a podle potřeby slovácký guláš ještě dochutíme.
Slovácký guláš podáváme s chlebem, knedlíkem apod.