Slovácký špíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
50 g máslo
250 g cibule
750 g roštěnec
500 g sterilovaná kapie
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
worcesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři plátky z roštěnce omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na měsíčky a sterilovanou kapii necháme okapat.

  2. Na jehly střídavě napichujeme maso, slaninu, cibuli a kapii. Špízy osolíme a na tuku dozlatova opékáme. Do vypečené šťávy přidáme zbylou cibuli nakrájenou na jemné nudličky a kapii nakrájenou na kousky, zakápneme worcesterem a necháme krátce podusit, podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Nakonec výpek zjemníme máslem a zaprášíme moukou, ještě krátce provaříme. Vrátíme zpět špízy a necháme prohřát.

  3. Slovácké špízy podáváme s výpekem a bramborami připravenými na různé způsoby - mohou být pečené, smažené, ale i vařené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy