Slovácký vepřový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 3 ks cibule kmín 4 lžíce sádlo 2 lžíce rajčatový protlak 1 lžíce hladká mouka 200 g vepřová játra 200 g vepřový bůček podle potřeby vývar na ozdobu 4 ks feferonky 200 g lečo
Postup Slovácký vepřový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bůček a játra nakrájíme na kostky, každý druh zvlášť. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Játra zvlášť osmahneme cibulce a podusíme.
Vepřový bůček vložíme na základ připravený ze sádla a nadrobno nakrájené cibule, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, kmín a prolisovaný česnek. Podlijeme mírně vodou a dusíme doměkka.
Hotové maso vyjmeme, obě šťávy spojíme, vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a dobře provaříme.
Maso na talíři přeléváme omáčkou. Slovácký guláš zdobíme lžící ohřátého leča a feferonkou.