Slovácký vepřový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 ks cibule
kmín
4 lžíce sádlo
2 lžíce rajčatový protlak
1 lžíce hladká mouka
200 g vepřová játra
200 g vepřový bůček
podle potřeby
vývar
na ozdobu
4 ks feferonky
200 g lečo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček a játra nakrájíme na kostky, každý druh zvlášť. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Játra zvlášť osmahneme cibulce a podusíme.

  2. Vepřový bůček vložíme na základ připravený ze sádla a nadrobno nakrájené cibule, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, kmín a prolisovaný česnek. Podlijeme mírně vodou a dusíme doměkka.

  3. Hotové maso vyjmeme, obě šťávy spojíme, vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a dobře provaříme.

  4. Maso na talíři přeléváme omáčkou. Slovácký guláš zdobíme lžící ohřátého leča a feferonkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy