Slovenská brynzová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks brambory 1 ks cibule 250 g brynza 1 lžička mletá sladká paprika 50 g vepřové sádlo na ozdobu slanina pažitka podle chuti kysaná smetana mletý kmín mletý černý pepř
Postup Slovenská brynzová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory zbavíme slupky a nakrájíme na kostky.
Cibuli na omastku osmažíme dozlatova, přidáme mletou papriku, brynzu a brambory nakrájené na kostky. Promícháme a zalijeme litrem horké vody. Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou. Dochutíme solí, mletým pepřem a mletým kmínem. Poté brynzovou polévku rozmixujeme dohladka, můžeme zjemnit smetanou.
Slovenskou brynzovou polévku podáváme s nasekanou pažitkou a na kostičky nakrájenou opraženou slaninkou.