Slovenská kapustová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l vývar
20 dkg brambory
5 dkg tuk
1 ks cibule
40 dkg kapusta
6 dkg hladká mouka
2 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
na ozdobu
zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova (nejlépe na sádle), přidáme mletou papriku, hladkou mouku, zalijeme vývarem a necháme povařit. Vývar doléváme postupně podle potřeby.

  3. Zvlášť uvaříme nakrájené brambory a zvlášť nakrájenou kapustu. Vývar s jíškou scedíme. Máme-li dobře rozšlehanou jíšku bez hrudek, nemusíme vývar cedit. Dále přidáme uvařené brambory, kapustu, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a jen krátce povaříme.

  4. Slovenskou kapustovou polévku na talíři posypeme zelenými bylinkami a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy