Slovenská kapustová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l vývar 20 dkg brambory 5 dkg tuk 1 ks cibule 40 dkg kapusta 6 dkg hladká mouka 2 lžičky mletá sladká paprika podle chuti česnek sůl majoránka mletý černý pepř na ozdobu zelené bylinky
Postup Slovenská kapustová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu očistíme a nakrájíme na nudličky.
Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova (nejlépe na sádle), přidáme mletou papriku, hladkou mouku, zalijeme vývarem a necháme povařit. Vývar doléváme postupně podle potřeby.
Zvlášť uvaříme nakrájené brambory a zvlášť nakrájenou kapustu. Vývar s jíškou scedíme. Máme-li dobře rozšlehanou jíšku bez hrudek, nemusíme vývar cedit. Dále přidáme uvařené brambory, kapustu, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a jen krátce povaříme.
Slovenskou kapustovou polévku na talíři posypeme zelenými bylinkami a podáváme.