Slovenská pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 dkg libové hovězí maso
podle chuti
sůl
koření
citronová šťáva
omáčka
50 g máslo
1 dkg hladká mouka
1 dl zakysaná smetana (light)
4 dkg směs květáku a zeleného hrášku

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso podle potřeby očistíme, opečeme nasucho a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.

  2. Zeleninu očistíme, nakrájíme a podusíme.

  3. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme kysanou smetanou promíchanou s moukou a povaříme. Přidáme podušenou zeleninu s vývarem a podle chuti osolíme a okořeníme. Přidáme pár kapec citronové šťávy.

  4. Slovenskou pečeni servírujeme na talíři, kde maso přeléváme omáčkou, doplníme plátkem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy