Slovenská pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 7 dkg libové hovězí maso podle chuti sůl koření citronová šťáva omáčka 50 g máslo 1 dkg hladká mouka 1 dl zakysaná smetana (light) 4 dkg směs květáku a zeleného hrášku
Postup Slovenská pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso podle potřeby očistíme, opečeme nasucho a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
Zeleninu očistíme, nakrájíme a podusíme.
Maso vyjmeme, šťávu zahustíme kysanou smetanou promíchanou s moukou a povaříme. Přidáme podušenou zeleninu s vývarem a podle chuti osolíme a okořeníme. Přidáme pár kapec citronové šťávy.
Slovenskou pečeni servírujeme na talíři, kde maso přeléváme omáčkou, doplníme plátkem másla.