Slovenská vánoční štola recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce lžička prášek do pečiva 14 dkg cukr moučka 14 dkg hladká mouka 14 dkg tuk na pečení podle chuti rozinky ořechy kandované ovoce na obalení hrubá mouka
Postup Slovenská vánoční štola recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, moučkový cukr a tuk vyšleháme do pěny. Postupně přidáme hladkou mouku a malou lžičku prášku do pečiva. Zlehka zamícháme rozinky, oříšky, kandované ovoce prosypané hrubou moukou.
Nakonec do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do vymazané formy na srnčí hřbet. Pokud máme větší formu, doporučuji dvojitou dávku. Slovenskou vánoční štolu pečeme asi 1 hodinu při 150 °C.
Upečenou slovenskou vánoční štolu necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.