Slovenská vánoční štola recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
lžička prášek do pečiva
14 dkg cukr moučka
14 dkg hladká mouka
14 dkg tuk na pečení
podle chuti
rozinky
ořechy
kandované ovoce
na obalení
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, moučkový cukr a tuk vyšleháme do pěny. Postupně přidáme hladkou mouku a malou lžičku prášku do pečiva. Zlehka zamícháme rozinky, oříšky, kandované ovoce prosypané hrubou moukou.

  2. Nakonec do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do vymazané formy na srnčí hřbet. Pokud máme větší formu, doporučuji dvojitou dávku. Slovenskou vánoční štolu pečeme asi 1 hodinu při 150 °C.

  3. Upečenou slovenskou vánoční štolu necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy