Šmakounové gordon blue a zapečené brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks šmakoun
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
mleté chilli
podle potřeby
olivový olej
nízkotučné mléko
příloha
1 ks větší cibule
2 ks větší brambory
náplň
2 plátky tavený light sýr
2 plátky šunka 80%

Postup přípravy receptu

  1. Dobré je začít bramborem (ideálně typ B), ten je nutné oškrabat, očistit a následně nakrájet na tenké plátky. Čím tenčí budou, tím kratší dobu bude příprava trvat, také závisí na chuti. Poté očistíme cibuli a nakrájíme ji také na kolečka.

  2. Rozehřejeme remosku (případně troubu). Na dno pečící nádoby nalijeme malé množství olivového oleje a rozetřeme jej po celé nádobě. Na olej střídavě naskládáme brambory a cibuli. Dle chuti osolíme, opepříme a pro milovníky ostřejšího posypeme mletými chilli papričkami.

  3. Vložíme do remosky (trouby), podle chuti je možné podlít nízkotučným mlékem (pokud není je možné i polotučné). Vaříme do změknutí cca 30 - 45 minut dle síly plátků brambor při 175 °C

  4. Mezitím než se nám uvaří brambory, si nachystáme šmakouna. Podélně rozkrojíme na 3 tenké plátky (je možné i 2 silné plátky), rozložíme a skládáme na střídačku šmakoun - sýr - šunka. Poskládaného šmakouna zabalíme do alobalu a těsně před vyndáním brambor přidáme do remosky (trouby). Pečeme spolu s brambory maximálně 5 minut

  5. Šmakouna gordon blue vyndáme z alobalu a přiložíme k zapečeným bramborám. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy