Smaženicová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
3-4 ks vejce
400 g brambory
majoránka
1 ks cibule
pažitka
200 g žampiony
hladká mouka
mletý kmín
100 g kořenová zelenina
mletý černý pepř
1 kostka bujon

Postup přípravy receptu

  1. Z brambor, kořenové zeleniny a bujon uvaříme polévku, kterou zahustíme jíškou a dochutíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.

  2. Na sádle zpěníme krájenou cibuli. Přidáme nakrájenou hlívu, podusíme asi 10 minut a nakonec vmícháme vejce.

  3. Smaženicovou polévku podáváme tak, že na dno hlubokého talíře dáme lžíci smaženice, posypeme sekanou pažitkou a zalijeme vařící polévkou. Smaženicovou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy