Smaženicová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 3-4 ks vejce 400 g brambory majoránka 1 ks cibule pažitka 200 g žampiony hladká mouka mletý kmín 100 g kořenová zelenina mletý černý pepř 1 kostka bujon
Postup Smaženicová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Z brambor, kořenové zeleniny a bujon uvaříme polévku, kterou zahustíme jíškou a dochutíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.
Na sádle zpěníme krájenou cibuli. Přidáme nakrájenou hlívu, podusíme asi 10 minut a nakonec vmícháme vejce.
Smaženicovou polévku podáváme tak, že na dno hlubokého talíře dáme lžíci smaženice, posypeme sekanou pažitkou a zalijeme vařící polévkou. Smaženicovou polévku ihned podáváme.