Smíchovský Maršflek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 1 kg brambory 1 ks cibule 25 g sádlo 2 lžíce rostlinný olej 2 lžičky mletá sladká paprika 500 g mleté vepřové maso 2 špetky mletý černý pepř 150 ml smetana na vaření 1 ks houska namočená v mléce 2 lžičky mletá pálivá paprika 200 g vepřová šunka 2 lžičky celý kmín 400 g těstoviny (vrtulky)
Postup Smíchovský Maršflek recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uvaříme těstoviny v osolené vodě. Scedíme. Můžeme je propláchnout vlažnou vodou. V míse těstoviny promícháme s 1 - 2 lžícemi rostlinného oleje a trochou soli. Necháme vychladnout.
Cibuli nasekáme nadrobno. Mleté maso, vyždímanou housku, cibuli, 2 vejce, lžičku kmínu, pepř, mleté papriky a sůl zamísíme na hladkou kašovitou hmotu.
Hluboký plech vymastíme sádlem a vykládáme ho plátky brambor asi 1 cm tlustými tak, aby nevznikaly velké mezery. Bramborovou vrstvu osolíme a okmínujeme. Pak rukou bereme kousky masité hmoty a rozmačkáváme je na brambory tak, abychom masovou kaší zakryly všechny brambory. Podlijeme 1,5 dl vody a dáme péci do předem předehřáté trouby. Pečeme asi 30 - 35 minut.
Mezitím šunku nakrájíme na nudle a rozmícháme ji s těstovinami. 3 vejce vyšleháme se smetanou, trochou soli a pepře. Pak těstoviny rovnoměrně rozmístíme na vrch plechu a lžící rovnoměrně polijeme rozšlehanými vejci. Dáme zapéci ještě na 15 - 20 minut, dokud povrch těstovin nechytí zlatavou barvu. Troubu vypneme a necháme ještě 5 minut dojít.
Smíchovský Maršflek podáváme s okurkou nebo zeleným salátem.