Smíchovský Maršflek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
1 kg brambory
1 ks cibule
25 g sádlo
2 lžíce rostlinný olej
2 lžičky mletá sladká paprika
500 g mleté vepřové maso
2 špetky mletý černý pepř
150 ml smetana na vaření
1 ks houska namočená v mléce
2 lžičky mletá pálivá paprika
200 g vepřová šunka
2 lžičky celý kmín
400 g těstoviny (vrtulky)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme těstoviny v osolené vodě. Scedíme. Můžeme je propláchnout vlažnou vodou. V míse těstoviny promícháme s 1 - 2 lžícemi rostlinného oleje a trochou soli. Necháme vychladnout.

  2. Cibuli nasekáme nadrobno. Mleté maso, vyždímanou housku, cibuli, 2 vejce, lžičku kmínu, pepř, mleté papriky a sůl zamísíme na hladkou kašovitou hmotu.

  3. Hluboký plech vymastíme sádlem a vykládáme ho plátky brambor asi 1 cm tlustými tak, aby nevznikaly velké mezery. Bramborovou vrstvu osolíme a okmínujeme. Pak rukou bereme kousky masité hmoty a rozmačkáváme je na brambory tak, abychom masovou kaší zakryly všechny brambory. Podlijeme 1,5 dl vody a dáme péci do předem předehřáté trouby. Pečeme asi 30 - 35 minut.

  4. Mezitím šunku nakrájíme na nudle a rozmícháme ji s těstovinami. 3 vejce vyšleháme se smetanou, trochou soli a pepře. Pak těstoviny rovnoměrně rozmístíme na vrch plechu a lžící rovnoměrně polijeme rozšlehanými vejci. Dáme zapéci ještě na 15 - 20 minut, dokud povrch těstovin nechytí zlatavou barvu. Troubu vypneme a necháme ještě 5 minut dojít.

  5. Smíchovský Maršflek podáváme s okurkou nebo zeleným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy