Smradíci - brambory s romadúrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina 1 dl olej 1-1 kg brambory 4-5 ks cibule 2 ks romadúr podle chuti 1 palička česnek sůl koření
Postup Smradíci - brambory s romadúrem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme do pekáčku. Přelijeme je asi 1 dl oleje, okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření, gyros, kari) a pořádně promícháme. Brambory vložíme do trouby předehřáté asi na 200 °C. Brambory pečeme asi 45 minut.
Mezitím si očistíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, slaninu na "kolečka". Místo slaniny můžeme použít jakoukoliv uzeninu. Vše podusíme na pánvičce, přikryjeme pokličkou na 15 minut.
Potom brambory vyjmeme z trouby a na vrch rozprostřeme podušenou směs, kterou potom ještě poklademe na plátky pokrájeným romadúrem a dáme na 15 - 20 minut zapéct pod gril. Od této chvíle již musíme větrat, ale stojí to za to.
Smradíky ihned podáváme.