Smradlavé brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-1 kg brambory 5 ks cibule 25 dkg anglická slanina 2 ks romadur podle chuti 6-8 stroužků česnek sůl koření podle potřeby 1-2 dl olej
Postup Smradlavé brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme podélně na čtvrtky. Posypeme je kořením podle chuti. Osobně doporučuji grilovací, gyros, rožnění a podobné. Brambory přelijeme olejem a řádně promícháme.
Brambory dáme do pekáčku, vložíme do trouby na asi 50 minut. Po 30 minutách je můžeme přikrýt pokličkou.
Mezitím nakrájíme slaninu nebo salám na kostičky, cibuli na kroužky, česnek na plátky a vše společně podusíme na pánvi. Směs osolíme a okořeníme grilovacím kořením.
Brambory vyjmeme z trouby, podušenou směs rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše brambor a navrch naklademe na plátky nakrájený romadur. Potom smradlavé brambory opět vložíme do trouby na asi 20 minut a troubu přepneme na gril.
Smradlavé brambory podáváme ihned. Teplé nebo ohřívané už nejsou tak dobré.