Smraďošky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 lžiček cukr 1-2 lžičky sůl 125 g máslo 1 dl mléko 300 g polohrubá mouka na potření 1 ks vejce náplň 125 g máslo 100 g niva 100 g tvrdý sýr
Postup Smraďošky recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, máslo, mléko a cukr se solí zpracujeme v hladké těsto. To necháme chvilku odpočinout a zatím si připravíme náplň. Oba sýry nastrouháme a smícháme se změklým máslem.
Těsto na smraďošky rozdělíme na poloviny a z každé rozválíme obdélníkovou placku. Obě placky potřeme náplní a zatočíme do rolády. Rolády dáme na 24 hodin ztuhnout do lednice.
Uleželou roládu nakrájíme na kolečka. Ta poklademe na vymazaný plech. Smraďošky potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme třeba ořechem a upečeme v předehřáté troubě.
Upečené smraďošky necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.