Šneci se skořicí a ořechy recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
110 g máslo
200 g máslo
máslo
420 ml mléko
med
50 g cukr krupice
110 g cukr krupice
30 g mletá skořice
500 g hladká mouka
1 balení sušené droždí
50 g mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v misce smícháme sypké suroviny, přidáme mléko, máslo a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto necháme kynout přikryté v míse na teplém místě zhruba hodinu

  2. Poté vykynuté těsto rozválíme na tenký obdélník. Potřeme rozpuštěným máslem, zasypeme skořicí, cukrem, mletými ořechy (vlašské, lískové nebo mandle) a zamotáme do těsné rolády

  3. Roládu nakrájíme na 1-1,5 cm široké kusy, které poklademe na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko od sebe

  4. Rozehřejeme si troubu na 175 °C, mezitím šneci ještě dokynou na plechu. Skořicové šneky pečeme cca 15 - 20 minut dozlatova. Po vytažení je potřeme rozpuštěným máslem s medem

  5. Šneci se skořicí a ořechy podle tohoto receptu jsou sladkým nadýchaným pečivem, kterému nikdo neodolá. Hodí se jen tak na chuť, ale i na nejrůznější oslavy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!