Šneci z bílé vinné klobásy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
olej
sůl
3 ks vejce
70 g eidam
1 kg vinná klobása
hladká mouka
2 kelímky bílý jogurt
strouhaná houska
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Česnek prolisujeme, promícháme s bílým jogurtem, osolíme, opepříme a ochutíme sladkou paprikou. Do takto připravené marinády vložíme celou vinnou klobásu a necháme přes noc odležet v chladu

  2. Marinovanou klobásu otřeme ubrouskem, rozdělíme na porce a konce střívka dobře uzavřeme. Každý díl klobásy svineme do šneka a ze strany spojíme dlouhou špejlí

  3. Vejce rozšleháme a promícháme s nastrouhaným sýrem. Jednotlivé porce obalíme v hladké mouce, ve vejcích se sýrem a strouhané housce, kterou co nejvíce přitlačíme. Obalené "šneky" smažíme na oleji zvolna z obou stran dozlatova a necháme okapat na ubrousku

  4. Smažené "šneky" z vinné klobásy podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem a zeleninovým salátem

  5. Pokrm můžeme podávat jako hlavní chod nebo chuťovku s nejrůznějšími pikantními dipy a čerstvou zeleninou. Pokud se rozhodneme pro přípravu chuťovek, připravíme více "šneků" co nejmenších.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!