Šneci z bílé vinné klobásy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 palička česnek olej sůl 3 ks vejce 70 g eidam 1 kg vinná klobása hladká mouka 2 kelímky bílý jogurt strouhaná houska mletá pálivá paprika
Postup Šneci z bílé vinné klobásy
Postup přípravy receptu
-
Česnek prolisujeme, promícháme s bílým jogurtem, osolíme, opepříme a ochutíme sladkou paprikou. Do takto připravené marinády vložíme celou vinnou klobásu a necháme přes noc odležet v chladu
Marinovanou klobásu otřeme ubrouskem, rozdělíme na porce a konce střívka dobře uzavřeme. Každý díl klobásy svineme do šneka a ze strany spojíme dlouhou špejlí
Vejce rozšleháme a promícháme s nastrouhaným sýrem. Jednotlivé porce obalíme v hladké mouce, ve vejcích se sýrem a strouhané housce, kterou co nejvíce přitlačíme. Obalené "šneky" smažíme na oleji zvolna z obou stran dozlatova a necháme okapat na ubrousku
Smažené "šneky" z vinné klobásy podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem a zeleninovým salátem
Pokrm můžeme podávat jako hlavní chod nebo chuťovku s nejrůznějšími pikantními dipy a čerstvou zeleninou. Pokud se rozhodneme pro přípravu chuťovek, připravíme více "šneků" co nejmenších.