Šneci z kynutého těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 špetky sůl 1 ks vejce 0.3 l mléko 40 g droždí 75 g cukr moučka 600 g polohrubá mouka 150 g Hera náplň rozinky mletá skořice strouhaná jablka na ozdobu cukr moučka
Postup Šneci z kynutého těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme kynuté těsto: Je třeba udělat nejprve kvásek. Do hluboké mísy nasypeme mouku, do mouky uděláme uprostřed důlek, do kterého nasypeme cukr, na něj rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Droždí necháme nabobtnat.
Jakmile droždí nabobtná, přidáme na okraj mísy vejce, rozpuštěnou Heru a sůl. Vše zamícháme v těsto, které se nám nesmí lepit na vařečku. Pokud se lepí, přidáme ještě mouku, důkladně zamícháme a necháme jej vykynout.
Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát. Plát posypeme strouhanými jablky nebo jinou náplní (kakaová, skořicová s rozinkami apod.). Poté zabalíme do rolády, roládu pak nakrájíme do tvaru malých roládek a naskládáme na plech těsně vedle sebe jako buchty. Šneky z kynutého těsta pečeme v předehřáté troubě na 180 °C.
Po upečení necháme šneky vychladnout, můžeme posypat moučkovým cukrem a oddělíme jednotlivé kusy - šneky od sebe.
Šneci z kynutého těsta jsou dobré k snídani či na svačinku nebo jen tak.