Sněhové čepičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks bílek
200 g cukr moučka
těsto
1 ks vejce
125 g tuk
100 g cukr moučka
200 g hladká mouka
krém
150 g máslo
1 balíček čokoláda na vaření
2 lžíce linecká marmeláda
na ozdobu
1 balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, nastrouhaného tuku, cukru a vajíčka vypracujeme základní linecké těsto. Vyválíme na plát a vykrajujeme kolečka, která naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova (asi 12 minut).

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka zapracujeme mletý cukr a sněhem naplníme cukrářský sáček. Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme sněhové pusinky a pečeme je na střední teplotu asi 15 minut.

  3. V teplé vodní lázni rozpustíme máslo a přidáme rozlámanou čokoládu. Krém vymícháme dohladka a necháme vychladnout. Do vlažného krému vmícháme marmeládu.

  4. Linecká kolečka slepujeme po dvou krémem a na ně přilepíme sněhovou čepičku. Spodní část (linecká kolečka) namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!