Sofrito recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 kg hovězí zadní 1 hrst čerstvá petrželka 300 ml řecké červené víno imiglykos podle chuti sůl mletý černý pepř na obalení 3 lžíce hladká mouka podle potřeby 6 lžic olivový olej na smažení
Postup Sofrito recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté a osušené maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Česnek nakrájíme na plátky a petrželku nasekáme nadrobno.
Plátky masa zprudka opečeme v rozpáleném oleji z obou stran. Podlijeme řeckým červeným vínem (Imiglykos), přidáme česnek a nasekanou petrželku. Dusíme pod poklicí asi hodinu do změknutí masa. Občas promícháme a podle potřeby můžeme podlévat horkou vodou.
Sofrito podáváme s řeckými brambory a tzatziki.