Sofrito recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 kg hovězí zadní
1 hrst čerstvá petrželka
300 ml řecké červené víno imiglykos
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
3 lžíce hladká mouka
podle potřeby
6 lžic olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a osušené maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Česnek nakrájíme na plátky a petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Plátky masa zprudka opečeme v rozpáleném oleji z obou stran. Podlijeme řeckým červeným vínem (Imiglykos), přidáme česnek a nasekanou petrželku. Dusíme pod poklicí asi hodinu do změknutí masa. Občas promícháme a podle potřeby můžeme podlévat horkou vodou.

  3. Sofrito podáváme s řeckými brambory a tzatziki.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy