Sójové nudličky se zeleninou a bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička olivový olej
sušený tymián
50 g sójové plátky
1/2 kostky bylinkový bujón
2 hrstě mražená zeleninová směs (mrkev, hrášek)
2 lžíce pravá japonská sójová omáčka
1 ks zelená část pórku (8 - 10cm)
koření grilovaná zelenina
1 balíček bylinkový dresink

Postup přípravy receptu

  1. Sójové plátky (půl balíčku) uvaříme ve vodě s 1/2 kostkou bylinkového bujónu. Vaříme doměkka asi 15 - 20 minut, scedíme a necháme okapat. Pak plátky rozkrájíme na hrubší nudličky

  2. Mezitím si očistíme zelenou část pórku a kousek asi 10cm velký nakrájíme na drobné nudličky

  3. Na pánvi rozehřejeme asi lžičku olivového oleje, vhodíme pórek, mraženou zeleninu a osmahneme. Podlijeme trochou vody, zasypeme kořením na zeleninu a zprudka necháme vysmahnout. Vhodíme sójové kousky, zakápneme japonskou sójovou omáčkou a promícháme. Chviličku prohříváme za stálého míchání. Nakonec přilijeme sáček jogurtového bylinkového dresinku, máme-li dresink v lahvičce, budou stačit 2 - 3 lžíce. Asi po minutě odstavíme a vmícháme větší množství tymiánu, který nám sójové nudličky provoní

  4. Sójové nudličky se zeleninou a bylinkami podáváme jako hlavní chod s přílohou dle vlastního výběru. Množství je uvedeno na 2 menší porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!